Правителството очаква разрешение от Брюксел, за да може да няма таван за

...
Правителството очаква разрешение от Брюксел, за да може да няма таван за
Коментари Харесай

Кирил Вътев: Чакаме писмен отговор от ЕК, за да пристъпим към изплащане на компенсациите на земеделците

Правителството чака позволение от Брюксел, с цел да може да няма таван за помощите към зърнопроизводителите след падането на възбраната за внос на украинско зърно. Това каза земеделският министър Кирил Вътев. По думите му  без  одобрението, страната няма по какъв начин да изплати парите, така като може да влезе в наказателна процедура заради нерегламентирана държавна намеса.

„ Всички помощи, по които са поети задължения в Мнемурандума сега са изплатени. Единственото, което продължава като развой, само че наблягам, че това е развой на договаряния с Европейската комисия, да отпаднат таваните по украинската помощ, както я назоваваме разговорно. Очакваме писмен отговор и само след подобен ние можем да пристъпим към погашение “, изясни още министър Вътев.

Основното разделяне е на аграрни производители и преработватели. Затова ние още първоначално обявихме, не сме срещу браншовите организации, дано това бъде ясно. Никой не отхвърля тяхната нужда, само че не в този тип на цялостен безпорядък, който се случва сега, сподели още Вътев. Към този миг всеки би могъл да записва една асоциация на ловиците на пеперуди и скакалци и да отидем в министерството да предявяваме искания за каквото се сетим, означи още той.

Според него това не е обикновено и е нужен закон, който да регламентира както правата, по този начин и отговорностите на браншовите организации, само че и на техните членове.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР